Barn som förgyller tillvaron

I fredags fick jag vara barnvakt åt en fin kille som får vara anonym. Vi lekte ute & gick en promenad i solen tills det var middagstid. Då åt vi tacos.
Vi åt även lite glass till efterrätt, och lekte sedan med bilar…
…och vi lekte med Doris, och slutligen avslutade vi dagen med snacks & film tillsammans i soffan.
I lördags var jag på en babyshower för en vän!
Nu är det söndag och jag har ägnat större delen av dagen åt att ta det lugnt och vila upp mig inför den kommande arbetsveckan. Men precis som föregående nämnda dagar har barn (om det så är att vara barnvakt åt en liten anonym kille, eller gå på en babyshower för en bebis, som fortfarande ligger i mammans mage) förgyllt min tillvaro.

Idag tog jag nämligen en liten promenad och besökte bokrean. Där fyndade jag Alfons Åberg-figurer. Så idag är det barnen från förskolan (som jag jobbar på), som förgyller min dag.

Jag arbetar nämligen mycket med böcker på jobbet, och nu blev jag sugen på att skapa en sagolåda inför mina samlingar på förskolan. Jag valde att slå in lådan i guldpapper och ska senare smycka den med bilderna som följde med figurerna.

Efter att ha gjort lite efterforskning, funderar jag på att börja skapa sagan utifrån boken ”God natt, Alfons Åberg”. (Författare: Gunilla Bergström)

Därefter vill jag eventuellt fortsätta med att använda figurerna som hjälpmedel för att vidare introducera boken ”Flyg! sa Alfons Åberg” då jag vill anpassa berättelsen, så att den blir enklare att ta till sig för barn i de yngre åldrarna. Jag gillar innehållet, då jag vill använda det med målet att inspirerar barnen, till att leka fantasilekar. Det är nämligen en bra inkörsport för att senare utveckla sin förmåga att ställa hypoteser samt att förbättra sina färdigheter, i att tänka mer abstrakta tankar.

Lämna ett svar