Övriga förberedelser inför F

En snabb kommentar till inläggets rubrik: Innan skrev jag förberedelser inför BF (beräknad förlossning), men nu har jag gått över den beräknade dagen med fem dagar, och skrev därför endast F (förkottning för förlossning) i rubriken, hehe.

Övriga förberedelser som gjorts är: Vi har fått en superfin Emmaljunga- vagn. Vi har planerat hur vi i nuläget vill lägga upp föräldraledigheten, tecknat gravidförsäkringen som sedan blir en barnförsäkring, hyrt en TENS-maskin från sjukhuset och köpt en sjukt gullig matta som vi kan fota barnet på och markera hur många dagar/veckor/månader den är gammal.

Jag blev också tipsad om en bok, som jag har beställt och hämtat idag:

Mammaroll och snippkontroll: Du och din kropp året efter förlossningen.

Författare: Louise Winblad och Mia Fernando

Jag beställde dessutom även boken: Kejsarfödsel: snittkoll och mammaroll. Den är skriven av samma författare, men med fokus på ifall jag får ett akut kejsarsnitt när jag är inne på förlossningen.

Som det går att se på bilden, rycktes jag med lite vid bokinköpen och klickade dessutom hem En mammas överlevnadshandbok av Vivi Wallin, Born a crime av Trevor Noah, och Keyyos kokbok: Mitt livs buffé (men tur som jag hade, fick jag alla dessa böcker i graviditetspresent)…

…Vilket har resulterat i dagens aktivitet, det vill säga en härlig (men långsam) promenad i det fina höstvädret och sedan växelvis mys i soffan ute på balkongen och i soffan i vardagsrummet…

…där jag nu har suttit och läst (med matpaus), läst, (med kisspaus), läst (hämtat vatten) läst (med kisspaus igen), läst (med paus för mellanmål och promenadpaus för att lindra illamåendet och hålla igång kroppen lite) och läst lite till… Härligt!

Lämna ett svar