MundoMar

Idag anser jag att detta är fel och besöker inte längre zoo (2019-10-19)

Bild 9

Torsdag 14 maj 2015

Idag hade vi över 30 grader varmt, klar himmel och solsken! Eftersom mamma och pappa hyrde bil för veckan (som förövrigt gav oss anledning att använda vår parkeringsplats i garaget, hehe), passade vi på att åka till Benidorm och besöka en djurpark. Det var en mysig park med bland annat delfin- och papegojshower. Jag och pappa fick gå in i en bur med lemurer som självmant hoppade upp i knät. Jag fick också hålla i frön så att fåglar flög och satte sig i mina händer. Det var häftigt!

Bild 3

Efter delfinshowen fick jag även hälsa lite på en delfin.

Bild 1
Bild 2

Innan det var dags att åka hem fick jag möjligheten att bada med ett kaliforniskt sjölejon (Zalophus californianus)! Jag måste säga att jag var lite skeptisk till hur djuren har det i en park men efter att ha sett hur bra sjölejonet blev behandlat har jag ändrat uppfattning en aning. Personalen arbetade verkligen med positiv förstärkning och sjölejonet såg ut att trivas hur bra som helst.

Sjölejonet var 10 år (de blir ungefär 30 år tror jag) och höll fortfarande på att lära sig olika trick. Jag fick bland annat träna på apport och simma tillsammans med sjölejonet. Det var som att ha en hund i vattnet, att leka, ge belöning och uppmuntran samt fascineras av samarbetet och tilliten mellan personalen och djuren.

Det var verkligen en upplevelse!

One thought on “MundoMar

Lämna ett svar