Valencia dag 1 av 3 -Pixar

01
02

Torsdag 16 juli 2015

Idag åkte jag till Valencia. Det är en väldigt fin och mysig stad med många vackra äldre byggnader som kan beskrivas en liten aning som ett lugnare Paris i Frankrike.

I Valencia finns en lång park som tidigare har varit en flod. Vattnet leddes om på grund av att den bidrog till översvämningar. Jag gick längs med parken, under broar och i alléer, där det förut endast varit vatten och vid slutet av promenaden kom jag fram till Ciudad de las artes y las ciencias (konstens och vetenskapens stad). Det var en häftig kontrast till mitt första intryck av Valencias äldre delar. Här var byggnaderna snygga och moderna istället.

För tillfället hade Pixar animation studios en utställning som jag hade turen att få gå på! Utställningen var uppdelad i olika utrymmen. Varje utrymme tog upp en film var. Det var några kortfilmer samt långfilmerna: Toy Story, Ett småkryps liv, Monsters, Inc., Hitta Nemo, Superhjältarna, Bilar, Råttatouille, Wall-E och Upp.

Det visades en kortfilm från Pixar och en annan film som visade material från olika Pixar-projekt. I ett rum fanns en snurrande platta med figurer från Toy Story och när den snurrade som snabbast till blinkande ljus såg det animerat ut och figurerna såg ut att hoppa omkring på plattan.

Jag fick ta del av olika steg i arbetsprocessen som skisser, hur karaktärerna först var tänkta att se ut och storyboards, som satte filmens färgtema eller beskrev filmens handling. Karaktärerna var gjorda i 3D av lera och fanns i glasmontrar.

Det hängde även tavlor på väggarna med motiv från filmerna men konstformer, tekniker och material varierade och behövde inte stämma överens med filmens slutgiltiga utseende. Till exempel fanns det kolteckningar, papperskonst och målningar. Det var väldigt inspirerande!

Det var verkligen kul att helt oplanerat stöta på en så intressant utställning och efteråt hade jag stor lust att sätta mig ner och börja skapa egna små konstverk.

2 thoughts on “Valencia dag 1 av 3 -Pixar

Lämna ett svar