Vindsurfingskurs

Vindsurfing

Fredag 14 augusti 2015

Vi har ett ganska stabilt väder med 30 grader varmt och solsken. Havet är behagligt och vattensporter är verkligen perfekta i det här klimatet. Jag tyckte att det var så roligt att vindsurfa att jag bestämde mig för att börja ta lektioner och idag fick jag ett diplom och en T-shirt för att jag har lärt mig grunderna i vindsurfing!

Jag har tagit fem lektioner som var tre timmar långa, i grupp med 2-4 personer och lärt mig vindsurfa med två olika brädor och segel. Jag fick montera ihop seglet på egen hand, men eftersom att det är ganska tungt fick jag lite hjälp med att spänna upp det. Jag har lärt mig hur jag ska stå och var jag ska placera fötterna för att åka fram eller i sidled. Jag kan vända och vinkla seglet för att åka i olika riktningar, åka upp mot vinden genom att sicksacka, och jag vet hur jag ska göra för att fånga mer och mindre vind. (Lite stolt.)

Jag fick börja med ett litet segel och en bred bräda som var mjuk och lätt att balansera på och sedan byta till en aningen mindre bräda som bara var mjuk i mitten och hal på kanterna. Det andra seglet var större och tyngre att hantera men på ett sätt var det också lättare att balansera med och att få vind i. Jag fick också testa en ännu smalare bräda med ett ännu större segel men det var för tungt och för svårt för mig att balansera på.

Utöver surfingen njöt jag av att vara i havet. Samtidigt som jag surfade kunde jag se både maneter och fiskar i vattnet. (En stor fisk hoppade till och med upp i min tränares båt en dag.) Dessutom har jag märkt att det går lite lättare för mig att tala engelska nu, jag hittar orden lite snabbare än tidigare, eftersom min tränare talar engelska med mig hela tiden.

Jag hade en jättebra tränare som skämtade mycket med oss. Han startade till exempel upp tävlingar mellan oss och körde med båten runt den personen som var i ledningen så att vågorna blev förstora och gav de som låg efter, lite försprång. En lektion tog han med en amerikansk fotboll som vi fick jaga från vindsurfingbrädorna. Det var inte lätt men det var rätt roligt.

Två av lektionerna hade vi tyvärr otur med vädret, det blåste inte tillräckligt mycket för att kunna åka ordentligt, men då tränade jag desto mer på tekniken istället. Den sista lektionen var vinden däremot så pass stark att vi stannade inne i hamnen där det blåser lite mindre. Vi kunde åka snabbare än vi gjort tidigare och verkligen testa allt vi lärt oss. Det var jättekul och ett perfekt avslut på kursen!

Lämna ett svar