Dags att åka tillbaka till Sverige igen

03

Den 28 augusti tog jag flyget från Alicante flygplats och hem till Sverige för att påbörja ett nytt spännande kapitel.

Hyresvärden och vår granne i Spanien har varit jättetrevliga och jag är nöjd med lägenheten som hade takterrass, en pool  på området, egen parkeringsplats i parkeringshuset och två cyklar. Jag är också glad över att vi valde att flytta till ett område, som visade sig vara lugnt och familjevänligt, med nära avstånd till både centrum och havet.

Jag kommer att sakna att det var så pass varmt i havet att jag kunde vara i vattnet tre timmar i sträck utan att börja frysa. Jag kommer också sakna den lugna vardagen och framförallt solen som får mig att må så fantastiskt bra. Det var underbart väder de sista dagarna och jag var ute mycket. Jag cyklade, simmade, solade på taket och åt även massor av vindruvor, eftersom att de var så billiga nu när det var säsong för dem.

Under min tid i Spanien gick jag ner 5 kilo, fick bättre kondition, bättre hy, glansigare hår och till och med starkare naglar. Jag känner mig piggare och gladare än jag har gjort på väldigt länge och är tacksam över att jag hade möjlighet att göra den här tillfälliga flytten.01Väl hemma fick jag lite utav en chock, jag frös och tyckte att himlen var ständigt grå även när solen tittade fram. Det regnade mycket och jag längtade tillbaka till ett varmare klimat. Samtidigt upplevde jag hur vackert Sverige verkligen är med all sin grönska! Jag visste såklart att jag skulle tycka att allt var grönare och lummigare än i Spanien, men jag var inte beredd på hur starkt intrycket skulle bli. Det är verkligen skog och växter överallt och nu var jag inte längre hemmablind och sorterade inte ut intrycken. Jag såg allt väldigt klart och färgerna blev väldigt starka. Det var häftigt och kändes välkomnande.

En av de mest intressanta förändringarna med att flytta till Spanien, var att jag inte kunde deras språk. Jag fick ett (väldigt) litet smakprov på hur det kan kännas att göra sig förstådd i en ny kultur och försöka passa in i samhället. Jag  lärde mig några ord och meningar, som hjälpte mig i vardagen men oftast var det gester och sammanhang, som gjorde att jag kunde ta mig fram. Detta blev en stor omställning när jag kom hem, eftersom jag plötsligt förstod allt som sades i min omgivning. Det var väldigt svårt att låta bli att lyssna på andras samtal när jag gick i exempelvis en mataffär. Nu när jag förstod språket, hamnade inte orden i bakgrunden och det blev mycket svårare att skärma av mig från alla intryck. Det var självklart väldigt tröttande men som tur var vande jag mig rätt snabbt och kan nu sortera alla intryck i min omgivning lika bra som innan jag lämnade landet.

2 thoughts on “Dags att åka tillbaka till Sverige igen

  • 20 september, 2015 kl 20:56
    Permalink

    så härliga bilder,förstår att du saknar solen o värmen,men nu kan vi krama varandra varma
    istället 😉 <3

Lämna ett svar