Bröllopsfest

BrollopsfestEftersom att vi endast bjöd in våra föräldrar och mina morföräldrar till bröllopsceremonin i Frankrike, valde vi att ha ytterligare en fest hemma i Sverige för släkten. Bröllopsfesten planerades in lördagen den 16 juli. Det var ett år efter vår förlovning (17 juli 2015). Vi ville forftarande hålla giftermålet intimt och beslöt därför att endast bjuda in våra närmsta släktingar, och jag är glad över att kunna meddela att det verkligen blev lyckat!

Min svägerska gjorde en fantastisk håruppsättning åt mig, som matchade klänningens 50-talsinspirerade utseende och eftersom att jag redan hade haft min bröllopsceremoni, behövde jag inte oroa mig för om det skulle gå bra. Jag var inte ens rädd om min klänning längre, eftersom jag redan hade burit den i Frankrike. Nu kunde jag njuta av festen utan större nervositet.

nykara_forlovningceremoni_aktenskapVi hade en fin elektronisk bröllopsinbjudan i form av en hemsida, där vi beskrev vårt förhållande genom åren, för att sedan låta våra gäster välja maträtt och om de ville sova över på Smålandsgårdens Gästgiveri (där festen hölls).

BrollopMin syster fotograferade den här fina bilden vid sjön.

Våra gäster möttes av en rikt blommande gång som ledde till en bar där det serverades välkomstdricka. När alla var på plats, promenerade vi vidare med utsikt över sjön, till middagslokalen.

Här hade vi dukat med rosa rosor, rosblad, fina servetter, placeringskort med hjärtformat mönster samt små askar med samma mönster som placeringskorten. Askarna innehöll små söta mintpastiller och werther’s karameller som vi köpte på resan från Frankrike. Slutligen dekorerades bordet med en liten present till varje gäst i form av en lavendelpåse inslagen i cellofan. Lavendelpåsarna inhandlades när vi var i Argelès som en liten souvenir från vår bröllopsceremoni.

Trerättersmiddagen var utsökt och underhölls av våra fäder som höll alldeles underbara tal till oss som par. Talen var mycket genomtänkta och välskrivna med härliga anekdoter och värmande ord.

BrollopstartaSenare begav vi oss ner till en mysig lokal, där det serverades tårta. Min svärmor och svägerska hade bakat fyra vita tårtor, dekorerade med olika sorters rosa blommor och mönster, efter mina önskemål. Alla tårtor hade olika ingredienser, för att passa alla gästernas smak.  En tårta hade även dekorerats med ett ankpar, som pussades, eftersom vi har samlat på ankor.

I samband med kaffet, öppnade vi alla fina presenter. Tack så mycket för alla varma lyckönskningar, trevligt sällskap och omtänksamma presenter som vi blev bortskämda med!

Fotograf: Rebecka Unnersjö

http://artbymrj.blogg.se/

Tack så otroligt mycket för att du föreviga den här dagen Rebecka!

Lämna ett svar