Bröllopsresa 25 juni-2 juli

25_28 juniDen 25 juni, dagen efter bröllopet, spenderades bland annat i poolen. Jag tog det lugnt och njöt av att ha semester i värmen. På kvällen besökte vi det lilla tivolit och jag vann ett gosedjur i väntan på karnevalen. Karnevalen var ett perfekt avslut på våra föräldrars sista kväll i Argelès. Det spelades hög musik, människor dansade och åkte förbi med fina vagnar och konfetti, det var konfetti överallt!

Vi hade två dagar kvar innan det var dags för avresa och spenderade dessa mestadels i havet och i poolen innan det var dags att avsluta badsemestern med musslor och glass på restaurangen vid hamnen.

Så kom den 28 juni och vi påbörjade ännu en bilresa genom landet. Jag uppskattade verkligen att resa med mormor och morfar eftersom dem glatt agerade resguider större delen av resan och berättade intressant information och kul fakta om de flesta platser som vi passerade. Vi besökte även platser som jag antagligen inte hade upptäckt på egen hand. Den här gången tog vi smala, snirkliga vägar vid höga berg och djupa dalar och första stoppet gjordes vid Cirque de Navacelles. Det är en dal som har bildats ev en flod som torkat ut och längst ner, ligger nu en liten by med en liten flod och ett fint vattenfall. Det var verkligen ett sevärt landskap. Vi fortsatte sedan vår resa till Tarndalen och där var en underbar by! Vi körde in i en tunnel genom berget och kom ut på en bro, högt över en flod i ett berglandskap med äldre stenbyggnader och fick till min förtjusning stanna här över natten. Men innan det var dags att lägga sig skulle jag även hinna med att vada i vattnet, fotografera i byn och äta resans omtalade och efterlängtade truite (forell, tror jag fisken kallas).

29_30 juniVi fortsatte vår resa morgonen därpå och åkte i fantastiska berglandskap och vår nästa övernattning var i Beaune, där jag träffade en färgglad hund. Mormor och morfar åt sniglar på kvällen men jag beställde in en pastarätt istället och väntar med den upplevelsen (det vill säga, att äta sniglar) till ett senare tillfälle, kanske, ingen som vet… Innan vi lämnade Beaune besökte vi ett häftigt museum som tidigare har varit ett sjukhus. Vi fick ta del av hur de gjorde och förvarade medicin och hur patienterna blev (väl) omhändertagna (det var verkligen jättefint).

30 juni 1 juliVi lämnade Frankrike och fortsatte genom Tyskland. Vi åkte i Moseldalen längs med floden till Cochem, där jag fick ett hotellrum med stora fönster och en fantastisk utsikt över ett mäktigt slott. Jag åt fantastiskt gott på hotellet. Vi fick in så mycket mat att det hade räckt till dubbla sällskapet (jag kanske överdriver, jag vet inte… Det var i alla fall väldigt mycket mat och den var mycket god).

Nästa dag (fredagen den 1 juli) stannade vi till vid ett stort köpcenter och shoppade innan vi fortsatte till Lübeck. I Lübeck fick jag ta del utav en av mormor och morfars favoritrestauranger (Schiffergesellschaft) som förtjänade sitt goda rykte. Det var mysig inredning, duktig personal och underbart god mat. Det var ett perfekt avslut på vår lyckade resa. Vi promenerade förbi äldre byggnader på väg hem till hotellet på kvällen, och njöt av sista resmålet på semestern i gott sällskap med varandra. På morgonen väntade oss ytterligare en härlig hotellfrukost och resan hem till Sverige. Det är alltid lite vemodigt att åka hem från semestern, men den här gången hade jag en fest att längta till. På färjan hittade jag miniatyrer av tic tac-askar som jag köpte för att använda i vår dekoration till den kommande bröllopsfesten som jag såg fram emot att förbereda inför, så fort vi kom hem!

blommor

Tack till mormor och morfar för en underbar resa tillsammans.

Tack till mina föräldrar och svärföräldrar för att ni kom till Argeles.

Tack till min man för att du finns bredvid mig.

Lämna ett svar