Bröllopsceremoni

brollop1

Fredagen den 24 juni 2016 var datumet för midsommar i år, det var 60 år sedan mina morföräldrar gifte sig och det är också dagen då jag gifte mig.

Jag befann mig i södra Frankrike, närmare bestämt Argelès-sur-Mer. Vi valde att gifta oss i Argelès eftersom vi ville ha ett medelhavsklimat och är väldigt förtjusta i den här platsen, som vi har besökt tillsammans vid tre tidigare tillfällen. Vädret levde upp till mina förväntningar och bjöd på både strålande solsken och över 30 graders värme. Det var underbart.

Dagen började med vindsurfing och paddling i Medelhavet, tillsammans med familjen och fortsatte med en lätt lunch och lite vila, innan det var dags att förbereda sig inför ceremonin. Jag hade något gammalt (mina örhängen), något nytt (min klänning), något lånat (mammas pärlarmband), något blått (mitt äktenskapslöfte, vilket jag tycker var passande då blått ska symbolisera trohet) och slutligen, något fått (halsbandet jag fick vid frieriet).

Vi åkte sedan till slottsparken vid Chateau de Valmy, där vi tidigare hade valt ut en vacker plats för att utbyta våra äktenskapslöften. Mina föräldrar, svärföräldrar och morföräldrar var med, när vi förklarade vår kärlek för varandra, i varsitt förberett tal, och slutligen gav varandra våra vigselringar. Jag blev rörd av hans tal och skakade när han trädde ringen på mitt finger. Nu var vi äntligen man och hustru. Det var väldigt känslosamt och romantiskt och nu skulle det firas!

Istället för att använda traditionella riskorn, valde våra gäster att kasta små bedårande rosa hjärtan på oss, samtidigt som vi kysstes. Sedan öppnades en flaska med bubbel och en skål utbringades för vårt äktenskap!

Bröllopet avslutades med att hela sällskapet åt en mycket fin fyrarätters middag (som vi tackar för att vi blev bjudna på) på slottets tillhörande restaurang, där vi givetvis satt utomhus med utsikt över både Valmys vingårdar och Medelhavet.

Jag är lycklig över att ha en så fin man vid min sida och kan med sanning säga att mitt bröllop var som en dröm.

2 thoughts on “Bröllopsceremoni

  • 27 augusti, 2016 kl 23:12
    Permalink

    Tack min älskade dotter och fina svärson för att vi fick vara med och dela era fina bröllopslöften <3
    Det var verkligen en perfekt dag som började med avslappnat strandhäng med dina supertrevliga svärföräldrar och avslutades med en jättemysig bröllopsmiddag !Tack även till mamma och pappa/mormor o morfar som bjöd på bröllopsmaten 🙂

Lämna ett svar