Bröllopsresa 17 juni-23 juni

17_20 juni
collioureFredagen den 17 juni lämnade vi ett tråkigt väder i Argelès-sur-Mer och åkte till staden Carcassonne, som bjöd på värme och solsken. På vägen dit stannade vi vid en trevlig vingrotta. Carcassonne är en bevarad medeltida stad som omringas av en mur och höga torn. Det var väldigt mysigt att promenera på de små gatorna och kika in i butikerna. Jag hittade ett vackert halsband med en blå sten i, som även fungerar som ett solur. Vi beundrade stadens kyrka, åt en omelett och köpte ett sällskapsspel med samma namn som staden, innan vi åkte hem igen. På vägen hem till Argelès-sur-Mer åkte vi igenom Gorges de l’aude (tror jag det hette) som i princip kan beskrivas som en väg som går mellan två väldigt höga berg. Häftigt.

Lördagen den 18 juni åkte vi över en runda till Spanien eftersom det ligger så nära. Vid gränsen fanns en gata som i princip var delad i två delar. På ena sidan fanns franska butiker och på andra sidan var det Spanska butiker.  Efter en liten shoppingtur åkte vi tillbaka igen. På vägen hem stannade vi till vid slottet Valmy för att leta efter en plats till vår bröllopsceremoni.

Söndagen den 19 juni var sommarvärmen äntligen här! Vi hade klarblå himmel och 30 grader varmt. Jag spenderade en stor del av dagen vid poolen och tittade på Sardane-dans på kvällen.

Måndagen den 20 juni var vädret fortfarande på topp med 32 grader och solsken. Jag promenerade in till vår bedårande grannby Collioure. Detta är en vacker plats för konstnärer, med trånga gator och restauranger längs med havet. Vi letade fortfarande efter en plats att hålla vår bröllopsceremoni, och här inne fanns flera fina alternativ. Jag stannade i Collioure hela förmiddagen och åt musslor till lunch innan det blev dags att promenera tillbaka igen. När det blev kväll satt vi på vår mysiga balkong och spelade Carcassonne och åt snacks tills det var dags att sova.

21 juniDen 21 juni gick vi upp tidigt för att åka till Barcelona. Vi har besökt Barcelona en gång tidigare och missade då La Boqueria, matmarknaden vid Ramblan så det stod högt på att göra-listan idag. Vi åt på Hard Rock Cafe som har en fantastisk vegetarisk burgare och underbar Brownie-efterrätt, i en härlig miljö med supertrevlig personal. På vårt kvitto skrev servitören Tussen Tack! eftersom vi hade pratat om att vi var från Sverige. Efter maten blev det en ny Hard Rock Cafe-tröja innan vi gick ut i värmen igen. Vi gick runt i staden och kollade på alla vackra byggnader och fina konstverk som finns precis överallt. En stor del av dagen spenderades med massor av shopping, och vi gick in i allt från gulliga nischade butiker som specialiserat sig på att sälja exempelvis te -till stora kedjor som Primark och Disney store. Vid mitt första besök till Barcelona blev jag förvånad över hur få det var som inte talade engelska men vid detta besöket pratade i princip alla som jag stötte på, bra engelska. Så nu har jag glatt ändrat uppfattning kring det. Efter en lång men lyckad dag och kväll åkte vi sedan ut till flygplatsen för att hämta upp mina svärföräldrar som kom ner för att vara med på bröllopsceremonin.

22_23 juniVi kom hem sent på natten från flygplatsen eftersom flyget var försenat och var därför ganska trötta på onsdagen. Vi beslutade att ta en lugn semesterdag och började med en promenad längs med stranden. Mina rosa Minion-strumpor passade perfekt en dag som denna. Jag vindsurfade även en liten stund, men vinden var ganska stark och vågorna blev för kraftiga så jag orkade inte surfa så länge. Jag gick hem och badade i poolen istället och avslutade sedan dagen med att spela Carcassonne och med ett besök till bodarna där hantverkare står och säljer fina saker.

Torsdagen den 23 juni, dagen innan bröllopsceremonin skulle äga rum, kom mina föräldrar ner med flyget till Perpignan. Innan vi åkte och hämtade dem han vi med lite paddling på brädan i havet. Det var första gången jag provade att stå upp och paddla och det visade sig att jag älskade det! Det var verkligen härligt. Vi hann med ytterligare ett dopp i poolen innan dagen var slut. På kvällen gick vi alla ut och åt tillsammans, mormor, morfar, mamma, pappa, mina svärföräldrar, min man och jag. Det var väldigt trevligt och jag är så tacksam att alla kunde komma.

Lämna ett svar