Förberedelser i sovrummet inför BF

Nu är det endast en månad kvar till min beräknade förlossning och bebisens beräknade födelsedag. Jag är extremt tacksam för min kroppskudde som hjälper mig att sova lite bättre på nätterna, då kroppen är obekväm vid det här laget.

Jag försöker få en känsla av kontroll genom att förbereda det jag kan, allt för att underlätta inför den första tiden med sömnlösa nätter och en liten som kommer få all min uppmärksamhet.

I sovrummet har jag köpt nya klädgarderober, som är både högre och djupare än min tidigare garderob. Där är alla mina kläder nu mycket mer välorganiserade, vilket gör det smidigare att hänga in kläder efter tvätt och att ta fram kläder varje morgon. Det frigjorde även utrymme, i en låda under sängen, som nu rymmer alla bebisens sängrelaterade saker.

Saker som förvaras i lådan under sängen:
Täcke, kudde och påslakan, örngott och lakan, mimoskudde strlk S med två tillhörande fodral. Tre gallerfiltar och två muslinfiltar, en tjockare filt. Babynest och amningskudde.

Alla saker är ekologiska, giftfria och märkta med antingen OEKO-TEX eller GOTS certifiering. Jag har också tvättat allt i maskin, så att det är redo att användas, när bebisen ska flytta in.

Jag har även rensat och städat upp på hyllplanen i sänggaveln, hängt upp en ny spegel och nya mörkläggningsgardiner. Detta är inte något som nödvändigtvis behövdes bli gjort, men det blev väldigt fint, och bidrar till en mer hemtrevlig lättstädat miljö. Eftersom att jag gissar att jag har mer tid för sådant nu, än efter att bebisen har kommit ut från min mage, så tänker jag att det är lika bra att få det gjort. Som sagt, det får mig att uppleva att jag har mer kontroll, nu när jag ska påbörja ett liv som förälder, och omöjligt kan förbereda mig på allt som väntar mig.

Vaggan köpte jag begagnad på blocket, det är en Troll Nicole, med hjul. Jag har tvättat den och bäddat med en hälsomadrass, ett vattentätt lakan, ett vanligt lakan, en gallerfilt och mimoskudden och ett spjälsängsskydd.

Det är fortfarande svårt att greppa att jag ska bli mamma. Det känns väldigt overkligt, men det faktum att jag vaknar upp bredvid en bäddad vagga varje morgon, hjälper mig att förbereda mig mentalt inför mitt nya liv som förälder.

Lämna ett svar