BB/Förlossnings-väskan

Nu kan det bära av in till förlossningen vilken dag som helst, även om jag hoppas att bebisen stannar inne i magen och växer till sig lite mer innan det är dags att föda. Oavsett så är jag redo med en packad väska, som jag har försökt packa utifrån de råd som jag har fått.

När det är dags att åka in ska jag ta med mig babyskyddet, och där i ligger även en filt som kan hålla bebisen varm när vi ska åka hem.

I väskan har jag packat ner följande:

Tre olika outfits till bebisen, i storlek 44, 50 och 56, samt strumpor och mössor i två olika storlekar (jag vet trots allt inte vilken storlek som kommer passa).

En liten napp till bebisen. Mitt mål ä dock att vi ska lära oss amma innan bebisen får napp, men den får följa med iallafall, då bebisen så småningom ska introduceras till napp, eftersom att jag har lärt mig att det minskar risken för plötslig spädbarnsdöd.

Bebisens första födelsedagspresent: Ett fint gosedjur/snuttefilt som föreställer en grå elefant, dekorerad med vita stjärnor.
(Självklart är den godkänd och CE märkt enligt EN71, GOTS certifierad, med 100% ekologisk bomull och helt giftfri.)

Min amningsplan och min förlossningsplan.

Amningsvårtskydd, engångsBHinläg, nipple shields och vårtkräm.
Framtiden får utvisa om detta är bra inköp, men det lugnar iaf mig, som är orolig inför om jag kan amma.

AmningsBH och en NattBH.

Förlossningsbindor.

Mjuka, lediga kläder till mig.
Jag vet inte hur mycket som behövs, eller hur länge jag kommer att stanna. Jag antar att jag kommer få låna någon form av sjukhusrock? Jag packade iaf ner 3 par strumpor, 3 par trosor, ett par shorts och ett par leggings, ett amningslinne, en blus, en gosig kofta, och eftersom att jag läste någonstans att det rekommenderas att ta med sig en pyjamas, la jag även ner ett mjukt nattlinne.

Necessär med schampo & balsam, duschtvål, tandborste, tandkräm, tandtråd, deo, lypsyl borste, och en hårsnodd.

En bok, att underhålla mig med, om det blir utdraget.

Godis, läsk och kolsyrat vatten.

Nu ska jag bara ladda ner serier från Netflix, och poddar/musik från Spotify -till mobilen, sen tror och hoppas jag att jag är helt klar!

Slutligen har jag satt upp en lista på ytterdörren, med de saker som av olika anledningar inte kan packas ner än och därför ska packas ner samma dag.

Redigerat senare: Jag blev tipsad om att packa ner extra mjukt toapapper och ett par tofflor också, så det har jag gjort nu.

På listan står följande:

ID, mobil, mobilladdare, kamera, kamerabatterier, hörlurar, ett äpple och eventuellt om jag har en TENS-maskin.

Jag valde att packa mina saker i en rullväska, för att det ska bli enklare att bära både bebis och väska ut från BB. Nu i Corona-tider får min man nämligen vänta utomhus, och personalen kommer inte ha tid för att hjälpa mig bära.

Lämna ett svar