Förberedande inköp inför BF

Nu börjar bitarna falla på plats. När jag upptäckte att jag var gravid, kändes det väldigt överväldigande med allt som behövde förberedas. Roligt, men överväldigande. Det kan fortfarande kännas som att jag inte har all den kunskap som behövs, men nu upplever jag ändå att jag har börjat landa lite och känner mig lite tryggare med vad som komma skall.

Vi började med att köpa en ny (begagnad) bil, som är säkrare vid eventuella olyckor och har mer utrymme, för att vi ska få plats med till exempel barnvagnen. Efter lite research har vi även köpt och installerat ett säkert babyskydd, och ett gravidbälte som skyddar gravidmagen när jag åker bil.

Jag har gjort listor med vad som behöver införskaffas inför bebisens ankomst, jag har köpt allt, och tvättat allt (som går att tvätta) av bebisens saker: Amningssaker, apoteksartiklar, bebiskläder, leksaker, mammakläder, sovsaker, Twistshake babystart kit och första måltiden kit och övriga saker som exempelvis babygym, babymonitor, badbalja, bärsele och febertermometer.

I denna processen har jag även blivit lite mer medveten om vad som enligt mig är viktigt att tänka på vid köp av dessa produkter. Här är en liten sammanfattning av vad jag har lärt mig:

Märkningar som finns på produkter som är bra för en bebis:

Textil:

 • Ekologiskt
 • GOTS certifiering
 • OEKO-TEX märkning

Plast:

 • BPA-fri
 • Phthalate-fri märkning

Kosmetiska produkter:

 • Svanenmärkt
 • Godkänt av astma och allergiförbundet
 • Veganska produkter (Då jag är allergisk mot lanolin och dessutom vill stötta en djurfri industri i den mån jag kan.)

Märken som tillverkar bra produkter enligt mig:

Kläder:

 • Little Roomies (finns hos hemtex)
 • Newbie (finns hos Kappahl)
 • Polarn och Pyret

Leksaker:

 • Franck & Fischer
 • Rätt Start
 • Skip Hop
 • Teddykompaniet (De har GOTS-certifierade gosedjur, men det krävs att man läser produktbeskrivningen, då detta inte gäller alla deras varor.)

Övriga tillbehör för bebis:

 • Baby Björn
 • Stokke

Lämna ett svar