Fler förberedelser inför BF

Jag försöker kontrollera det jag kan, och göra så mycket som möjligt för att underlätta inför det nya livet med min bebis.

Jag har läst informationen från 1177 och ett häfte om att lära sig amma, som min barnmorska har rekommenderat. Utöver det har jag läst följande böcker:

 • Babyboost! : ett plus ett blir tre -Av Isabella Löwengrip
 • Föda utan rädsla -Av Susanna Heli (ljudbok)
 • Hit med flaskan! : handbok för panikslagna mammor -Av Emma Knyckare
 • Vänta barn : en bok om graviditet, förlossning och första tiden med barnet -Av Ulla Björklund – Hanne Fjellvang – Susanne Åhlund
  (Denna bok var också rekommenderad av min barnmorska.)
 • Goda råd till den nya familjen – Det är ett litet häfte som jag fick från Liberoklubben, när jag beställde hem en gratis startbox innehållande bland annat blöjor till bebisen.

Böcker som jag ska eller har påbörjat att läsa:

 • Barnboken En liten bok om det största av allt: ett nyfött barn, dess första år och vad du kan göra när det inte mår bra -Från Apoteket
 • Ett barn blir till -Av Lennart Nilsson, Linda Forsell, Lars Hamberger, Gudrun Abascal
 • Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund -Av Agnes Wold – Cecilia Chrapkowska (ljudbok)
 • Sugen på livet

Jag vill också att mitt hem ska vara mer organiserat, så att det är lätt att hitta saker och lätt att städa. Därför har jag den senaste tiden rensat ut, prydnadssaker, krukor och vaser. Jag har städat igenom flera lådor, skåp och förråd. Jag har rensat ut kläder, böcker och organiserat mitt pysselskåp och skrivbordslådor. I köket har jag gått igenom kökslådor, skåp och mina lådor med baksaker. Det har blivit en del vändor både till soptippen och second hand butiker, och några högar med saker som har skänkts eller sålts vidare till andra.

Jag har dessutom passat på att noggrant städa i kylskåpet, frostat av frysen och rensat avloppen i badrummet, så att det inte ska behöva göras precis när jag vill vara i den så kallade bebisbubblan.

Är det det här som kallas att boa? Jag har hört att många blivande mammor får ett stort behov av att göra i ordning sina hem. Jag måste ändå säga att jag gillar det. Det var länge sedan vi bodde såhär fint som nu, ibland är det bra att ha något som motiverar en till att ta tag i den här typen av sysslor, som annars är lätta att skjuta på.

Lämna ett svar