Förberedelser i arbetsrummet och badrummet inför BF

I arbetsrummet har jag rensat och städat i mina skrivbordslådor och i skåpen. Nu har var sak sin plats. Här inne förvarar vi även bebisens flyttbara badkar, eftersom att det blir lite trångt att ha det konstant ståendes i duschen.

Vi köpte även en ny garderob till arbetsrummet som endast är avsedd för bebisrelaterade saker.

Här förvarar vi extra blöjor och tvättlappar, leksaker, barnböcker, skötväskan och tillbehör, apotekssaker (i och för sig är apotekssakerna både för vuxna och barn), bebiskläderna, bärselen och lite annat.

Apotekssaker som jag har köpt inför när bebisen kommer: Amningsrelaterade artiklar, febertermometer, både en digital och en som mäter i rumpan, physiomer nässpray, pysventil, saltvattenlösning.

Två lådor är uppdelade i stora och små storlekar på kläder. Jag har varit noga med att alla kläder som jag har köpt, är tvättade, funktionella, giftfria och tillverkade med miljötänk.

I badrummet har vi ett nytt skåp och ett skötbord, där tvättkorgarna och en mindre badrumsmöbel tidigare stod. Tvättkorgarna har vi numera ställt bredvid toaletten istället. I skötbordet finns mer plats för tvätt, då jag gissar att tvättkorgarna inte längre kommer räcka till, och i översta lådan finns det som behövs vid blöjbyte och bad.

Här är saker som vi förvarar i badrummet: Babybomullspinnar, babypuder, badtermometer, badleksaker, barnolja, blöjor, babyvåtservetter, schamåo&duschgel, tvättlappar, inotyolkräm, nagelfilar, nagelklippare och en nässug.

Jag har rensat avloppen i badrummet och städat i badrumsskåpet över handfatet. Allt för att förbereda inför livet då jag vill fokusera all min tid på bebisen.

I skåpet finns bebisens handdukar till skötbädden och en jättefin badcape med humlor på.

På övriga hyllor förvarar vi egna hygienartiklar som nu är organiserade på ett väldigt lättåtkomligt sätt som underlättar vår vardag, men på nedersta hyllplanet är det återigen förvaring av saker som är relaterade till vår lilla bebis + mina förlossningsbindor.

Här är en bild från idag. Den här gravid- t-shirten har min svägerska tryckt till mig. På trycket står det Mama Unicorn och Mini Unicorn.

Lämna ett svar