Att bli tvåbarnsmamma

Nu är lillebror drygt 3 månader gammal. Tiden går så fort!

Det häftigaste med att bli tvåbarnsmamma är såklart att få ha två helt underbara barn! Det är så stort att kunna älska någon så mycket och helt fantastiskt att hjärtat har plats att älska ett andra barn lika mycket som det första!

Det är jätteroligt att få lära känna lillebror. Han är så otroligt fin och har ett leende som kan få vem som helst att smälta! Han sover mycket, i början vaknade han 1-2 ggr/natt och nu sover han hela nätterna. Han är glad, gosig, lugn och metodisk, med en stark vilja. Han har helt rätt teknik för att snart kunna lära sig krypa, han är jätteduktig på att greppa och har kunnat vända sig från mage till rygg i över en månad nu. Jag upplever att han observerar, lyssnar och tänker mycket. Han ”pratar” gärna, framförallt på kvällen.

Lillebror är väldigt intresserad av vad storebror hittar på om dagarna och storebror visar mycket kärlek mot sin lillebror. Jag blir alldeles varm i hjärtat av att se dem tillsammans med varandra.

Det är inte riktigt dubbelt upp med två barn (som jag först trodde). Det är många delar som är enklare med att ha en bebis för andra gången, eftersom att jag är mer erfaren nu. Sådant som tog mycket tid eller energi första gången, flyter på mycket smidigare nu. Det gör att det känns enklare än vad jag först föreställde mig att det skulle vara.

Däremot innebär det såklart mer med två barn. Varje dag uppstår tillfällen då jag önskar att jag hade fler armar eller kunde dela på mig och hjälpa båda två på samma gång, och det finns såklart mindre tid för vila och tid då jag är helt själv. Jag är trött trots att jag får sova på nätterna. Men med det sagt är det också ännu mer kärlek och glädje och jag är väldigt tacksam och lycklig över min underbara familj.

Lämna ett svar