Andra veckan i Spanien

limon

Måndag 06 april – Söndag 12 april 2015

I slutet på första veckan här i Spanien låg jag i godan ro på takterrassen och läste en bok för att senare  upptäcka att jag bränt mig så illa att jag såg ut som en riktigt mogen jordgubbe i ansiktet. Så går det när man retar andra för att de bränner sig, karma kallas det! Lägligt nog förflyttade sig värmen till Sverige den här veckan så jag har fått möjlighet att vila mitt brända ansikte från solen. Vi har haft molnigt och mellan 16 och 21 grader på dagarna hela veckan.

Den här veckan har jag arbetat med mitt projekt som är att skriva och illustrera en egen barnbok! Jag kombinerar mina kunskaper från förskollärarutbildningen och gymnasieutbildningen (Estetiska programmet, bild- och formgivning) och gör helt enkelt mitt bästa. Jag arbetar åtta timmar varje vardag i hopp om att lyckas få fram ett fint resultat!

Vardagarna ser lite annorlunda ut här nere trots att jag jobbar heltid med boken. En eftermiddag gick vi till exempel ut och åt pizza på en trevlig pizzeria. Kvällen avslutades sedan med en tur på en liten kvällsmarknad med ett tillhörande tivoli, innan vi gick hem och la oss för att vila ut inför nästa arbetsdag. Dagen därpå var jag ute och utforskade närmiljön i ungefär tre timmar innan jag tog kvällen…

…jag har fått frågan om varför jag har flyttat till Spanien och mitt svar är helt enkelt för att jag kan. Det var en perfekt tid i livet att ta steget ut i världen. Jag hade precis tagit examen och inte börjat jobba än. Varken skola eller arbetsplats höll mig kvar i Sverige.

Efter att noga ha övervägt fördelar och nackdelar och letat olika bostäder i England, Frankrike och Spanien föll det slutgiltiga valet på Spanien. Det var bland annat eftersom det är prisvärt att leva här och för att jag älskar värmen. Däremot kunde jag inte ett enda ord på Spanska innan vi åkte ner hit men det ser jag som en rolig utmaning. Jag lär mig liiite spanska ord och fraser hela tiden. För tillfället tränar jag bland annat på siffror och färger med mitt favorit kortspel Uno till hjälp. Varje gång som jag lägger ett kort måste jag kunna säga vad det föreställer, det blir lite roligare än att endast sitta och nöta in orden.

Jag har alltid drömt om att skriva en bok och bo utomlands för en tid och nu lever jag min dröm! Jag har till och med ett eget citronträd som jag har blivit löjligt förtjust i.

4 thoughts on “Andra veckan i Spanien

Lämna ett svar