Ruta De La Tapa

Marknad01Lördag 18 april 2015

Vi har börjat få riktig sommarvärme nu! Mellan 18 och 25 grader. Jag började dagen med att gå på marknad för att inhandla lite frukt och grönsaker. Jag köpte även torkad frukt som kvällssnacks. Slutligen köpte jag en låda jordgubbar och några munkar till dagens fika. Senare på dagen skulle syster min fira sin födelsedag så jag ringde henne på Skype och sjöng Ja må du leva innan jag pratade lite med gästerna som var på kalaset. Josse fick en födelsedagspresent från mig också. Jag hade lämnat  den i tryggt förvar hos mamma innan jag flyttade.

ChipsPå eftermiddagen tog jag mig in till centrum för att gå på en mysig marininspirerad marknad. Där fanns klassiska sjömän, pirater och även en Jack Sparrow som lekte med barnen. Det gick att köpa olika hantverk, mat och godsaker som exempelvis chips eller Spaniens klassiska bakverk: Churros.

Tapas Route 01På kvällen gick jag Ruta de la tapa vilket var ett jättebra sätt för mig att lära känna staden och några av restaurangerna lite bättre. 60 olika restauranger deltog och serverade en liten maträtt samt läsk, vatten eller vin för 2 eller 2,5 euro. Det var lite utav en utmaning att hitta vegetariska rätter  men med hjälp av ordboken lärde jag mig några ord som underlättade letandet, att jag äter både fisk och skaldjur hjälpte också till såklart. Sammanfattningsvis var det en bra händelserik lördag, med många nya smakupplevelser.

3 thoughts on “Ruta De La Tapa

Lämna ett svar