Jag har flyttat till Spanien!

SpanienLagenhet01Varje morgon när jag vaknar glömmer jag för en sekund att jag inte längre bor i Sverige. Det är en underbar start på dagen när jag inser att jag har vaknat upp i Spanien! Me he mudado a España!

Det var lite utav en chansning att hyra en lägenhet från en privatperson som hade lagt ut en annons på internet. Eftersom jag inte hade träffat vår blivande hyresvärd var jag lite orolig över om lägenheten skulle leva upp till mina förväntningar, vilket den som tur var gjorde. Nu bor jag i ett fint, lugnt område vid Torrevieja med pool på området och nära till både affärer och havet.
SpanienLagenhet02
Vårdguiden i Jönköpings län hade bra reseråd (allt från dricksvatten och trafikvett, till eventuella öronbesvär) och information om vaccinationer inför resan på sin hemsida. Eftersom jag inte är så gammal behövde jag inte komplettera mitt vaccinationsskydd. Däremot krävdes det några små förberedelser inför resan, som att uppgradera min försäkring, beställa nytt EU-kort och packa resväskor. Lägenheten är smidigt nog redan möblerad så packningen blev inte särskilt tung.

Även min lilla dator förberedde sig på att byta land. Hur den kan vara så smart förstår jag inte. Redan en vecka innan avresan byttes min reklam ut på YouTube och Spotify till spanska istället för svenska. Jag förstår inte reklamens innehåll men uppskattar ändå när jag får höra språket från det land som jag nu befinner mig i.

4 thoughts on “Jag har flyttat till Spanien!

Lämna ett svar