Midsommar

bild 01 bild 02

Fredag 19 juni 2015

Jag har hört att Spanien firar midsommar den 23:e juni.  Högtiden kallas La fiesta de San Juan och firar sommarsolståndet genom att tända brasor. Idag var det däremot redan dags för den svenska midsommaren och jag placerade en blomsterkrans (av tyg) i håret, dagen till ära.

Jag började dagen med en tur på marknaden där jag köpte dagens middag. När jag kom hit i maj fanns det fullt av jordgubbar till ett mycket bra pris och jag har ätit en hel del av det i år men nu verkar det som att jordgubbssäsongen är över… Jag fick bryta traditionen och köpte färsk ananas till efterrätt istället. En ny midsommartradition kanske? Det vore inte helt fel.

Efter marknaden blev det ett lyxigt mellanmål, munkar och croissanter med utsikt över havet, innan det var dags att bege sig hem. Jag tog det lugnt resten av dagen, lagade mat och njöt sedan av eftermiddagen uppe på takterrassen. Självklart hann jag även med ett härligt kvällsdopp innan det var dags att gå och lägga sig.

4 thoughts on “Midsommar

Lämna ett svar