Vandring i Skåne

2017-07-22_(01)

I lördags vandrade jag ca 2 mil, med en 10 kilos tung ryggsäck, i Skåne. Jag hade tur med vädret, lagom varmt, lagom vind och lagom solsken, perfekt för vandring. Landskapet var underbart och sällskapet var ännu bättre! Jag vandrade på ängar, genom ko/hästhagar och längs med havet. Vi använde trangiaköket och åt broccolisoppa till förrätt, samt bröd och ravioli till huvudrätt.

2017-07-22_(02)

Jag vandrade in i mysiga Kivik, köpte mjukglass och tittade på änderna. Jag vandrade också förbi härliga äppelodlingar.

2017-07-22_(03)

Sedan vandrade jag in i en sagolik skog och…

2017-07-22_(04)

…vidare högre upp till en fin utsikt uppe på Stenshuvud. Mot slutet av vandringen gick jag ner till stranden. Det var fantastiskt vackert. Däremot visade det sig inte bara vara sandstrand och utsikt över havet. Jag balanserade även på stenar, klättrade över och under nerfallna träd, upp och ner för branta backar bredvid ett lite intensivt hav.

 2017-07-22_(05)

Det var verkligen roligt att avsluta vandringen med något som liknade en hinderbana på stranden. När vi kom fram till mina kusiners stuga (som ligger mitt i orörd natur och är supersöt, utan el eller rinnande vatten), slog vi upp vårt tält och åt middag och snacks i trevligt sällskap, innan det var dags att sova. Jag var helt slut i kroppen, och somnade gott till ljudet av havet.

Lämna ett svar