7 september och fortfarande gravid

Gravid 37 veckor och 5 dagar.

Nackdelarna med graviditeten:
Jag blir orolig om jag inte känner att bebisen rör på sig. Det är trångt i magen och det händer att jag kräks upp min mat. Jag har ett ständigt tryck neråt, som är väldigt obekvämt. Mina knän orkar inte tyngden av min övre kropp. Jag har väldigt svårt för att böja mig. Det är obekvämt att sova, jag går upp två gånger per natt för att gå på toa, och dricka vatten, och ibland går jag upp en extra gång för att lätta på illamåendet. Jag är varm och extremt trött.

Fördelar med graviditeten: Jag ser fram emot att få bli mamma, (och jag vet att det är lite motsägelsefullt, för ibland är tanken på att det ligger en bebis i min mage, en väldigt abstrakt tanke som jag pendlar mellan att förstå, och att ha svårt att ta till mig,) samtidigt som att jag definitivt älskar min lilla bebis och redan har börjat knyta an. Jag ser verkligen fram emot att få se och stötta det här barnet när de växer och utvecklas. Det är häftigt att se min kropp gå igenom en så stor förändring, som att exempelvis se magen växa och att brösten börjar läcka mjölk. Det är också väldigt mysigt när bebisen rör på sig.

Min bebis, ”sparkar” inte. Det närmsta jag kan kalla en spark, är när bebisen gör små snabba buffar mot magen. Det gör varken ont eller är det minsta våldsamt. Min bebis, trycker/spjärnar mer, ofta i ganska långsamma rörelsemönster och ibland är det som mjuka rullande rörelser. När bebisen har hicka, syns det inte så tydligt på magen, utan är mer ett upprepande mönster av bubbel. Ibland känns det nästan som att den nyper mig, det är däremot en märklig känsla som är lite obehaglig. Nu är bebisen ruckbar, men när den inte låg fast med huvudet neråt, kändes den mer aktiv, eftersom att den då även gjorde kullerbyttor inne i min mage.

Min bebis rör alltid på sig regelbundet varje dag, men det är väldigt olika med hur starka rörelserna är. Vissa dagar är det otydligt, andra dagar är den mer på hugget med kraftigare och tydligare rörelser. Eftersom att det skiljer sig så pass mycket, har jag fått göra ctg, och extra ultraljud, och där har jag sett att allt är som det ska. Både bebisen och jag har olika dagar med olika mycket energi, helt enkelt.

Lämna ett svar