Gravidvecka 39

Nu har jag varit gravid i 38 veckor och 4 dagar och här kommer en liten uppdatering.

Det är nu 9 dagar kvar till beräknad förlossning och jag hoppas verkligen att bebisen kommer ut till oss tidigare än så. Vi har förberett allt.

Vaggan är bäddad och står i sovrummet, stolen från Stokke står i köket och väntar, i vardagsrummet har vi ställt spjälsängen, bäddad med en sovorm, så att vi kan lägga ner bebisen på en säker plats vid behov.

Vi har fixat iordning allt i skötrummet, och storebror har även varit med och pyntat med klistermärken. Vi har plockat fram babygym, babysitter och babynest och packat färdigt väskan som ska med till förlossningen. Bebisens kläder ligger nytvättade och vikta i bebisens egna garderob och vi har köpt nya leksaker som storebror får leka med tillsammans med bebisen när vi kommer hem igen från BB.

Storebror kramar ofta magen och pratar om att ge bebisen nappar. Det är väldigt fint. Vi har alla tre i familjen valt ett pojknamn och ett flicknamn till bebisen. Det blev inte ”Kossa” som storebror först föreslog, men det blev det andra namnet som storebror var med och valde.

Jag är extremt trött och orkar inte mycket nu. Jag känner mig tung och det trycker neråt.
Allt jag gör går väldigt långsamt och jag behöver dessutom ta många pauser. Jag har svårt för att böja mig ner. Till och från får jag ont i höfter, leder och rygg. På kvällarna mår jag så illa att jag har väldigt svårt för att sova.

Men psykiskt sätt mår jag väldigt bra och känner mig glad. (Sålänge jag inte tänker på den kommande förlossningen. Det är såklart väldigt läskigt.) Jag njuter av att äta. Mat smakar till och med bättre när jag är gravid och jag behöver äta större portioner för att bli mätt, vilket är väldigt trevligt! En annan fördel med graviditeten är att jag inte behöver tvätta håret så ofta, för det blir inte flötigt lika fort som vanligt.

Lämna ett svar